Matlagningstips till en storstadstös

Matlagningen i torpet har hittills sträckt sig till medhavd äppelpaj och grillad korv. Hihi!!

Den här omgången har en av de godaste maträtterna varit:

Tomatsoppa med fetaost och rågbrödschips
500 g tomater (ca 6 st)
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 msk rödvinsvinäger
1 förpackning passerade tomater
5 dl hönsbuljong
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker
100 g fetaost, tunna skivor rågbröd

Sätt ugnen på 250 gr.
Tärna tomaterna.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs löken i olja i en gryta.
Krydda med paprikapulver, spiskummin och sambal oelek.
Tillsätt vinägern och låt koka in.
Tillsätt hackade tomater, passerade tomater och buljong.
Koka under lock ca 15 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg brödskivorna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 5 min. Vänd en gång.
Bryt osten i stora bitar.
Servera soppan med fetaost och rågbrödschips.

Vi åt den som förrätt. Passar också till middag under veckan.

Det kommer fler recept om ni önskar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0